tirsdag 13. juli 2010

Las comidas en Cuba - maten paa Cuba

Hvis du trodde det gikk i saftige biffer og spennende sauser paa de fine restaurantene her, tok du GRUNDIG feil! Det er ganske begrenset utvalg av raavarer, men heldigvis bor vi hos en fantastisk husmor som steller godt med oss og vet aa gjoere det beste ut av de raavarene som er tilgjengelige. Det eneste er at vi begynner aa bli rimelig lei EGG til frokost: Kokt EGG, speilEGG, omelett osv. For ikke aa snakke om lyst, toert broed.

Naar det er sagt - resten av frokosten er HERLIG! Friske frukter hver eneste dag - enten delt i store biter, eller i deilig fruktsalat. Fruktutvalget bestaar av ananas, mango, banan, guayana mm. Vi faar ogsaa ferskpresset juice av ulikt slag hver dag, og deilig, cubansk kaffe. NAM!

Lunsj pleier vi aa spise ute. Da gaar det som regel i pizza el. noe annet lettvint. Vi har provd oss paa vanlig, tradisjonell mat til lunsj ogsaa, men da ligner det for mye paa middagen. I dag proevde Anette seg paa "Espagueti con pesto" paa en italiensk restaurant, men det var en heller smakloes opplevelse. MASSE spaghetti, hvitloek MED skall (!), noe olje og litt pizzakrydder... Pizzaen paa samme restaurant er derimot ganske god.

Middag spiser vi paa Casaen stort sett hver dag. Vi kan velge mellom kylling, fisk, hummer, smaa scampi eller svinekjoett. Prisen er den samme uansett - tilbehoeret ogsaa! :o) Det bestaar av boennesuppe, ris, kokt/stekt banan (ikke banan som hjemme - smaker nesten potet), kokte, groenne, lange groennsaksgreier som vi ikke liker saa godt, samt tomat og agurk i skiver.
Selv om det er noe ensidig tilbehoer, er det veldig god (og MASSE) mat hos Fermina!

1 kommentar:

  1. Har dere ikke prøvd "moros y christianos"? Svarte bønner med ris! Det fikk jeg hver dabg på Cuba.
    Øystein G

    SvarSlett