fredag 2. juli 2010

Hola, La Habana de Cuba!

Mandag kveld landet vi i Havana - nesten et doegn etter at vi hadde forlatt Norge. Her er kontrastene store, og her er en kort oppsummering saa langt:
                                                                   Et typisk bybilde

* Hotellet vaart er nydelig og ligger perfekt til, midt i hjertet av Havana.
* Maten er lite aa skryte av, men kaffen er kjempegod!
* Gatene er fulle av liv, og trafikken bestaar for det meste av gamle amerikanske biler, ladaer, hestedrosjer og sykkeldrosjer.
* Alle vil vaere vennene vaare - saa lenge de kan tjene noe paa det.
* Vi hoerer musikk overalt, og de fleste restaurantene har live musikk (vi ble lurt til aa kjoepe en cd av foerste og (langt fra)beste band.
* Vi har med vilje latt oss lure x antall ganger (very cheap, best for you osv.), da vi vet at kommunismen raar og at cubanere i snitt ikke tjener mer enn 75,-/mnd.! Ergo livnaerer de seg paa aa lure turister. Det er faktisk mer attraktivt for cubanerne aa jobbe i turistbransjen (da kan de faa tips), enn aa jobbe som laerer, lege osv.!
* Vi har erfart at offentlig ansatte ofte er sure og late, og at cubanere ikke slipper inn alle steder turister slipper inn.
* Her er det langt fra "Syden-vaer" - regnet har virkelig plasket ned disse dagene, og Tor snekrer for fullt! Det regner ikke hele tiden, men spesielt om ettermiddagen.
* En middag kan smake bedre paa en strandkafe med palmetak og sand til gulv, enn i restauranten paa et 4-stjerners hotell.
* Cuba har mye fargerik kunst aa by paa.
* Etter aa ha stilt spoersmaal til folk paa spansk, og gjentatte ganger ikke forstaatt svaret i det hele tatt, har vi funnet ut at vi kanskje boer holde oss til engelsk til vi forstaar spansk bedre.
* Cubanerne er skikkelig flinke til aa slaa seg loes paa dansegulvet, og vi proever aa henge med etter beste evne.
* Oel og vann koster det samme.

Alt i alt koser vi oss paa tur, og er veldig spente paa morgedagen, da vi skal dra med buss til Trinidad hvor vi skal bo hos vertsfamilie i 3 uker. Mer oppdatering (og flere bilder) kommer senere, da her er koe paa den ene av de to pcene som er tilgjengelig her paa hotellet (og det tar flere min. aa laste opp ett enkelt bilde).


Hasta luego!


Paa Casa de la Musica med Mojito i glassene.

Far og soenn spiller fotball paa Playas del Este (utsikt fra "restauranten" vaar)


4 kommentarer:

  1. ÅÅ så kjekt å se at dere har kommet vel frem og at dere koser dere!!! Høres fantastisk ut på Cuba!! Kos dere masse, god tur videre til Trinidad, spennende!!! Gleder meg til å høre om det!!
    Go klem, Nina <3

    SvarSlett
  2. Ja, det er veldig kjekt her! Goey at du foelger med paa bloggen :o) Klem fra oss!

    SvarSlett
  3. hei, så flott at dere koser dere. Fint bilde av dere. Miss u. Kos dere videre. Kos og klem

    SvarSlett