mandag 19. juli 2010

Topes de Collantes

Loerdag var det dags for ny utflukt i Cubas "jungel" - denne gangen til fots. Vi hadde meldt oss paa tur til kuromraadet Topes de Collantes, hvor vi skulle vaere med paa en guidet tur i den vakre nasjonalparken der.


"Bussen" som hentet oss, var en ombygd lastebil med seter paa lasteplanet. Artig! I tillegg til oss, besto turfoelget av et par fra Nederland som backpacket Cuba i fire uker, og et venninnepar fra Israel som ABSOLUTT ikke var vant til aa gaa paa tur! Mens vi og paret fra Nederland hadde kledd og skodd oss godt (altsaa tursko, badetoey, shorts og t-skjorte), hadde den ene av de israelske jentene kledd seg i for store - og saapeglatte - ballerinasko og alt for liten tights, mens den andre hadde fotsid, utringet kjole, store oeredobber og glitrende sminke - noe som matchet de kritthvite joggeskoene paa en noe komisk maate...




Guiden vaar kom paa "bussen" da vi nesten var framme. Han var en artig fyr som var over gjennomsnittet opptatt dyr, planter og spraak. Selv om han var fra Cuba, snakket han engelsk med tysk aksent, og da vi hadde gaatt halvveis til fossen hvor vi skulle bade, sa han plutselig at "Jag prater ocksaa lite svenska". Dette var i tillegg til italiensk, fransk, russisk og litt tysk.


Veien til fossen var gjennom nydelig og frodig skog, og guiden stoppet opp ved mange ulike planter og fortalte og forklarte. Vi saa baade kaffetraer, palmer, iris og mange ulike typer urter. Vi saa x-antall ulike firfisler (noe vi begynner aa bli vant til her paa Cuba, da de er over alt i ulike farger og stoerrelser), vakre sommerfugler og til og med en SLANGE! Guiden fortalte at det finnes rundt 12 ulike slangearter paa Cuba, men at ingen av dem er farlige. Saa da var det bare spennende aa se slangen bukte seg gjennom gresset en meter fra oss.


 
Etter ca. 45 minutters vandring, kom vi fram til fossen med naturlige kulper hvor vi kunne bade. Vannet var herlig kjoelig - utrolig godt etter kun aa ha badet i p-lunkent vann paa strendene her.

Turen tilbake opp fra fossen, var en del tyngre enn turen til. Heldigvis er vi fjellvante nordmenn, heldigvis fikk vi gaa i vaart eget tempo og HELDIGVIS var det en bar som solgte forfriskninger paa toppen! :o). Vi hadde allerede konsumert to oel og et stort glass juice da visse andre kom pesende oppover i skitne ballerinasko og vaate finkjoler...




Turen ble avsluttet med deilig lunsj paa en restaurant i naerheten, foer vi ble kjoert tilbake med "lastebilbussen". En innholdsrik, herlig, komisk og alt i alt SUPER utflukt!

1 kommentar:

  1. gunnbjørg og Arne20. juli 2010 kl. 10:06

    Ja, det er godt med barnelærdomen å gå på fjelltur.(hm,hm)

    SvarSlett