lørdag 24. juli 2010

Hasta luego, Trinidad y Casa Fermina!

AVSKJED MED FAMILIEN

Fredag morgen reiste vi fra Trinidad og Fermina og familien hennes som vi har bodd hos disse tre ukene. Det var trist aa ta farvel med dem - vi har blitt behandlet som en del av familien og blitt tatt veldig godt vare paa.


Siste kvelden spilte vi domino, drakk oel og koste oss. Vi hadde kjoept gaver til hele gjengen, noe som falt i veldig god smak! Mennene fikk Monte Cristo sigarer, og gamlefar paa 90 aar ble spesielt roert over det. Fermina fikk et forkle, datteren Osmara fikk en bok og barnebarnet Marcos paa 7 fikk en fotball. Gjett om det var stas! Det er lett aa se hvor mye vi har og hvor mye vi tar for gitt hjemme i Norge naar vi ser den gleden de viser over "smaa" ting.



Avreisemorgenen kom Fermina med fire haandlagde keramikkrus som vi fikk i gave. De var ment for en spesiell, lokal drink, kalt Canchánchara, en blanding av rom og honning. Den maa proves ut naar vi kommer hjem :o).



TRINIDAD - EN NYDELIG BY I BESTE KOLONISTIL

Skal du besoeke Cuba, er det et must aa faa med seg Trinidad. Den gamle bydelen i omraadet rundt Plaza Mayor (hvor vi ogsaa bodde), har nok av serverdigheter! De brosteinsbelagte gatene, kolonihusene i nydelige farger med hoeye doerer, og livet i gatene med hest og vogn istedenfor biler er serverdighet nok i seg selv.


Casa de la Musica og Casa de la Trova ligger ogsaa rett rundt hjoernet fra der vi bodde. Det samme gjoer de fleste museene. Det er ogsaa nok av smaa kunstgallerier i nesten alle gater. De fleste av disse er typisk komersiell kunst, med mange noenlunde like motiver, men det finnes ogsaa et par gallerier som selger bilder av profesjonelle og anerkjente kunstnere, blant annet Carlos Mata som maler moerke bilder med motiv inspirert av gatene i Trinidad.

De fleste som besoeker Trinidad, er ikke i byen i mer enn toppen en uke. Det er en liten by og man faar sett mye + vaert med paa et par utflukter i loepet av en ukes tid, men skal man laere spansk og evt. salsa, passer det ypperlig med litt lenger tid. Og for all del: Skal du besoeke Trinidad - bo privat :o)

3 kommentarer:

  1. hei. kjekt å få se bilder om hvordan dere har hatt det der.. Steffen sier at thante anette og onkel jarle må komme hjem no. han vil danse og være med dere.. klem fra oss i bergen

    SvarSlett
  2. Hei
    Kjekt å følge dere på reisen.
    Det ser ut til å bli en super tur. Gleder meg til å høre om hvordan dere får det på Galapagos.
    God tur videre..
    Hilsen Bodil

    SvarSlett
  3. Hei! Vi faar laere Steffen litt salsa naar vi kommer hjem da :o)

    Bodil: Ja, vi har hatt det veldig kjekt saa langt! Minus litt sykdom, men det maa vi vel regne med.

    SvarSlett