lørdag 28. august 2010

Action i Antigua: HIKE - ZIP - BIKE!

Gjennom OX Adventure hadde vi bestilt en spennende dagstur som inkluderte fjelltur i en av aasene rundt Antigua, Guatemalas lengste zip-line (loepestreng/wire hvor man henger fast i et seletoey og fyker fra den ene siden av et juv til den andre), lunsj paa oekologiske Earth Lodge, og til slutt sykling ned igjen til byen. Dette skulle vise seg aa bli en helt fantastisk dag!

Sommerfugl med gjennomsiktige (!) vinger
Med den canadiske guiden Sophie, tidligere OX-medarbeider Sara fra USA, og den store, men lekne hunden Sheila, var vi et turfoelge paa fem som ruslet gjennom Antiguas brosteinsgater, foer det bar oppover paa traktorvei og sti i en av Antiguas mange aaser. Vi passerte lokalbefolkning paa smaa gaardstun, en liten skole og et stort klesvaskbasseng, foer terrenget ble mer kupert og skogen tettere.

Etter at Sheila hadde skremt vettet av x antall griser og geiter, og vi hadde passert mais- og kaffeplantasjer, kom vi fram til stedet hvor zip-linen skulle frakte oss flere hundre meter over et frodig juv. Da vi skulle gjoere oss klare med utstyr og det hele, aapnet himmelen seg og regnet plasket ned.

"Neida - jeg er ikke nervoes altsaa!"
"Hoer godt etter hva jeg sier!"
Anette var foerst ut - og en smule nervoes. Dinglende i en sele 120 meter over bakken, bar det utfor 460 meter til den andre siden. Da alle var kommet vel i havn, gikk vi videre et lite stykke til den lengste zip-linen som skulle foere oss tilbake igjen. Naa var det Jarle sin tur til aa vaere foerst. Fra denne siden begynte turen gjennom barskog, foer dalen aapenbarte seg under oss. En uforglemmelig opplevelse!



Lunsjen spiste vi paa Earth Lodge, som har gjestehus og hytter paa en aas med utsikt over hele Antigua. Earth Lodge er ogsaa en avocadofarm, saa vi fikk fersk, nylaget guacamole til den deilige lunsjen.


Etter aa ha spist oss gode og mette, kom den andre guiden vaar, Victor, med syklene. Vi syklet hele veien tilbake til byen, paa svingete vei, grusvei, ned trapper og i ulendt terreng. Paa veien stoppet vi ved Cerro de la Cruz, som har fantastisk utsikt over Antigua og vulkanen Agua.




En super dag, og GJETT om vi var slitne da vi kom tilbake til hostellet! ;o)  

3 kommentarer:

  1. Hei! Så tøffe dere er! Ser ut til at dere har en fantastisk tur. Kos dere videre :))

    Tanja

    SvarSlett
  2. Gunnbjørg og Arne28. august 2010 kl. 11:39

    Å, dette høres fantastisk ut, skulle likt å være med.Og nok en gang levende beskrivelse, og flotte bilder. Ikke vanskelig å se at det er to som NYTER å være på "loffen". Vi gler oss til neste innlegg!

    SvarSlett
  3. Ja, vi har det virkelig fantastisk - og nyter aa vaere paa loffen! :o)

    SvarSlett