lørdag 28. august 2010

Antikke Antigua

Klokken 08:00, mandag 16. august, forlot vi San Cristobal og Mexico, med nesen mot Antigua, Guatemala. Vi har hoert MANGE historier om at Guatemala skal vaere fantastisk, og saa langt har det absolutt levd opp til forventningene!

Paa grensen mellom Mexico og Guatemala, "La Mesilla"

Den tidligere Guatemala-hovedstaden og nydelige kolonibyen Antigua, er paa UNESCO-listen paa grunn av sine flotte bygninger i spansk barokkstil og alle de spektakulaere kirkeruinene. Byen er omkranset av tre store vulkaner; Agua i soer (synlig fra saa aa si hvor som helst i Antigua) og Acatenango og Fuego i vest. Sistnevnte er konstant aktiv - men heldigvis paa et lavt nivaa. Alle tre vulkanene er naermere 4000 meter hoeye! Et stykke utenfor byen ligger vulkanen Pacaya, som nylig (i mai) hadde et utbrudd hvor de omkringliggende byene ble askelagt og flere flyplasser stengt. 3 personer ble drept som foelger av dette utbruddet.

Antigua katedral by night

Antigua by er full av turister og anerkjente spraakskoler. Faktisk er det stoerre sjanse sjanse for aa treffe paa en engelskmann eller amerikaner bak bardisken enn en guatemaler! Vi bestemte oss for aa kun bli her i to dager, og at disse to dagene skulle vaere opplevelsesrike.

Utsikt over Antigua med vulkanen Agua i bakgrunnen
Siden Antigua har droessevis med restauranter og utesteder - og siden vi ikke hadde vaert paa by'n siden Cuba - bestemte vi oss foerste kvelden for aa dra til en av de anbefalte utestedene, Monoloco - eller paa norsk: Den gale apen. Her moette vi en gjeng irer som vi tilbrakte kvelden sammen med, samt at vi traff igjen flere vi hadde moett i San Cristobal. Verden er jammen liten!

At alle utestedene stenger tidlig i Guatemala passet oss bra, da vi trengte en god natts soevn for aa vaere klar for en actionfylt morgendag. Mer om denne dagen i neste innlegg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar