onsdag 22. september 2010

Dykkeparadiset Utila



Paa Anette sin bursdag, 1. september, dro vi med morgenbaaten fra La Ceiba til den minste oeyen i oeygruppen Bay Islands, Utila. Planen var aa komme hit dagen i forveien, men saann gaar det naar man tror det gaar baater fra fastlandet hele dagen, og det viser seg aa kun gaa to avganger daglig. Saa, etter en natt i kjipe La Ceiba, med kjip mat og kjipt hostell, var vi endelig paa plass paa oeyen vi har hoert skal vaere et av verdens beste og billigste steder aa dykke.Hvorfor det er billigst vet vi ikke, men det er regnet som best av flere grunner. Foruten den bekvemmelige prisen, kan Utila by paa verdens nest stoerste korallrev, the Mesoamerican Barrier Reef System, som strekker seg fra Bay Islands til Mexico. Utila er ogsaa den eneste av Bay Islands og en av de faa stedene i verden at verdens stoerste fisk, hvalhaien, beveger seg (forholdsvis) naer land.

Ved dykkesenteret
Saa snart vi hadde satt foettene vaare i land paa Utila, ble vi frivillig kastet inn i en Utila Dive Centre (UDC)-van som fraktet oss til hostellet Mango Inn. Vi hadde lest paa forhaand at baade dykkersenteret og hostellet skulle vaere to av oeyens beste alternativer, saa vi trengte ikke la oss overtale. Etter en rundtur hvor vi fikk se rommene og hostellets bassengomraade (!), ble vi tildelt et privatrom som var saa aa si gratis om vi valgte aa dykke med UDC. Deretter ble vi kjoert til dykkesenteret hvor vi ble presentert for de ulike kursene de hadde aa tilby. Folkene paa UDC virket baade hyggelige og profesjonelle, saa det tok ikke lang tid foer Anette hadde meldt seg paa PADI Open Water-kurs og Jarle paa PADI Advanced. UDC´s beliggenhet var ogsaa helt super - med en lang brygge med flere solterasser. Det gikk ikke mange minuttene foer Jarle strippet til boxeren og hoppet fra tremeteren. Herlig med saltvann igjen! Anette begynte rett paa teorien, mens resten av bursdagen ble feiret rolig med god mat og drikke.
The Mango Inn

Krystallklart vann!
De neste dagene var baade intensive og goeye, med mye nytt som skulle laeres (mer om selve dykkingen i et eget innlegg). Personalet paa UDC var fantastiske, og bi ble kjent med mange nye folk. Noen av de vi ble best kjent med, var dykkerteamene vaare. Anettes team besto av den engelske instruktoeren "Johno", Anettes buddy Katelin som ogsaa var fra England, og belgiske Raphael. Jarles team besto av den engelske instruktoeren Sarah (mange engelskmenn ja!), samt det fransk-kanadiske paret Max og Vanessa. Max og Vanessa var paa vaar alder, faktisk litt eldre (endelig!), og vi hadde noen koselige middager sammen med dem. En av de siste kveldene, inviterte Johno hele gjengen ut paa indisk restaurant. Vi hadde en kjempekoselig kveld som vi avsluttet paa fantastiske "Treetanic" - en kunstnerisk utsmykket bar som er bygget slik at det ser ut som om man befinner seg oppe i et tre (noe man delvis gjoer). Man kan gaa over en bro til en liten paviljong, og gaar man lenger kan man slaa seg ned i en hengekoeye eller paa en disse (huske). Overalt er det ulik glass- og mosaikkunst. Et orginalt sted!

Treetanic
Hostellet vaart Mango Inn var det perfekte sted aa tilbringe tid. Ved det herlige bassengomraadet traff man som regel kjentfolk, og det var nydelig aa starte hver eneste morgen med en dukkert. En ettermiddag da vi duppet i bassenget, kom en fyr fra Australia med en slange (!) i hendene. Den hadde han funnet paa kjoekkenet paa hostellet, hvor han fanget den med en blender og dro den ut etter halen. Etter dette gikk fyren bare for "The snake guy". Litt hyggeligere vesener var det imidlertid ved Mango kafe. Her flakset det nemlig kolibrier rundt stoett og stadig, og i tillegg til aa servere deilig, steinovnsbakt pizza, var stedet supert naar det gjaldt aa treffe kjentfolk.

Slangen ved bassenget
Da tirsdagen kom, var det hardt aa baade ta farvel med alle de kjekke folkene som vi hadde moett via UDC, men ogsaa den sjarmerende, late, karibiske oeyen i seg selv. Utila er et sted vi gjerne kunne tenkt oss aa besoeke igjen!

Anette med buddy Katelin og Bourne

Den ene solterassen paa UDC
Jarles gjeng: Bourne, Jarle, Vanessa, Max og Sarah foran

4 kommentarer:

  1. Jeg vil ligge på den solterassen der...!!! Sukk... ;-)
    Stoooor klem fra litt mer høstlige strøk...

    SvarSlett
  2. Flotte bilder og litt ekle bilder. Mye å oppleve og dere skildrer det så godt at jeg liksom blir litt med på turen. Klem fra mamma Kari-Britt

    SvarSlett
  3. Hei, hei, neste gang på Utila blir vi med!!! Stor klem, så snakkes vi snart

    SvarSlett
  4. Nina: Vi faar ta en "studietur" med jobben... ;o)
    Mamma KB: Ja, her skulle du ha vaert! Bra du lever deg inn... :o)
    G+A: Bra dere er reiselystne! Ikke lenge igjen naa! :oD

    SvarSlett